CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

ORDER FORM

Name:
Email Address:
Contact No
Payment Method
DELIVERY POS LAJU
NATIOWIDE
SKYNET
KANGAROO

ORDER / PERTANYAAN

This online form was provided by Freedback.

Monday, 24 September 2012

BANTAL PERISA KUCING

Hai semua...bantal baru siap... Perisa kucing lagi..berminat hendak menempah, sila isi form/email saya ya...
Saiz 13inci x 18inci


Wednesday, 5 September 2012

PROJEK UNTUK SEPTEMBER

Salam 1 Malaysia...Saya dalam proses menyiapkan order Dede Bella (facebook)..80 keychain + hp charm utk dihadiahkan pada kawan2 sempena hari konvo mereka tak lama lagi..gigih jugak nak menyiapkan bila tiba malas blues berlaku..musim2 raya ni kdg2 malas sikit...asyik kenyang perut, mata pun cepat mengantuk...hahahaha...
Buat masa ni baru siap potong gitar karan... tinggal bentuk aiskrim dan 'bear doctor' aje...



Monday, 3 September 2012

BANTAL FLANNEL

Salam Semua..... SELAMAT HARI RAYA... SALAM MERDEKA jugak ( rasa cam dah lambat je wish nih)... mak ni sibuk buat kerja, jarang2 dapat update blog.. sebarang berita terkini, rajin2 lah view Faceook kami ya!

Post kali ni tentang bantal yg diperbuat dari flanner.... wording + design dari felt.. Jika berminat nak order..isi form ya... warna pilih saja...

warna kain


bantal segiempat sama 16" x 16" (depan)

(belakang)


bantal segiempat tepat 13"x18"

Thursday, 26 July 2012

BANTAL FLANNEL

Hai semua..... Di CutieCraft Shop, saya juga menerima tempahan bantal flanel..boleh pakai sendiri ataupun utk dihadiahkan buat individu tersayang. Harga bantal pula bergantung pada saiz dan design (kalau design yg lebat/susah, harga pun lebih sikit ya...)... lebih kurang sekitar RM20-RM40 (tidak termasuk harga pos)

warna kain flannel



design kereta


saiz beby ( 11 x 16 inci )


square pillow ( 16 x 16 inci)

bunga big size ( lebar 19inci)



bantal domu ( 12 x 16inci)




bantal saiz dewasa..

Setiap tempahan mengambil masa (bergantung pada list order customer). 100% jahit tangan..tak guna mesin jahit.. Deposit tempahan RM10/bantal.. Baki dan duit pos hanya akan diminta selepas bantal siap sepenuhnya..

Berminat untuk menempah? boleh isi ORDER FORM ya..
Terima kasih. ^_^

Wednesday, 27 June 2012

TUTORIAL - HP LANYARD

Salam / Hai semua.. ada yg bertanya, macam mana nak buat 'handphone lanyard', atau tali dr ribbon yg bergantung kat tepon tu... Disini saya sediakan tutorial utk membuat 'hanphone lanyard'

Yang penting , 'RIBBON CLAPS' mesti ada... rupa benda tu seperti di bawah. Jika nak beli, sila pilih saiz yg bersesuaian dgn saiz ribbon..Jangan salah beli ya......


STEP BY STEP


1. Sediakan item yg diperlukan... PLAYAR MUNCUNG TIRUS, RIBBON LEBAR 1CM - PANJANG 30CM & RIBBON CLAPS

2. Temukan hujung ribbon. Lipat hujung ribbon dgn lipatan kecil (2 lipatan)


3. Matikan hujung ribbon dengan RIBBON CLAPS dgn menggunakan playar muncung tirus.









4. Hias 'HP Lanyard anda mengikut kretiviti anda... seperti menggunakan HP charm atau  loceng. Jangan lupa sangkutkan 'HP strap'. Kang tak leh pulak lanyard ni tergantung kat tepon anda

******* Contoh 'HP Lanyard' yang telah disiapkan******


Orite...Slamat mencuba ^^

Thursday, 29 December 2011

Design keychain / hp charm / fridge magnet

Hi semua...Lama sungguh tak meng'update' blog ni..Hehe..banyak kerja sungguh 2 3 menjak ni...
Bagi memudahkan urusan, saya listkan design utk keychain / hp charm... Boleh view gambar kat bawah ni ye..


SPONGEBOB
(saiz : 8cm x 5cm)


BANTAL
(saiz : 6cm x 6cm)


GITAR KARAN
(saiz : cm x cm)


LADYBUG (fridge magnet)
(saiz : cm x cm)


KERETA
(saiz : cm x cm)


AISKRIM
(saiz : cm x cm)


EPAL
(saiz : cm x cm)


CUPCAKE
(saiz : cm x cm)










Sunday, 11 September 2011

New order for September

Under under progress..Order dr customer kat FB..
20 bijik muffin
20 bijik gitar karan
10 bijik burger


20 bijik muffin..baru lepas proses meng'gam'.. Pasni kena jahit pulak.. Topping muffin ni blom potong lagi..hihi..banyak nyer kerja tak setel lagi..